Tiramisu la pahar

Printeaza

O reteta de tiramisu la pahar din: piscoturi, mascarpone, cafea instant, rom, frisca, zahar pudra si cacao.

Ingrediente:Tiramisu la pahar

  • 24 pişcoturi
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml cafea instant rece
  • 4 linguri cu rom/coniac/ whisky
  • 1 cutie mică de frişcă
  • 6 linguri cu zahăr pudră
  • 4-5 linguri de cacao

 

Mod de preparare:

Freaca mascarpone pana devine spuma. Bate frisca lichida lichida pana se intareste, apoi presara zaharul pudra cernut (ca sa nu se formeze cocoloase). Amesteca de jos in sus pentru a fi aerat.

In alt castron, amestecă băutura fină şi cafeaua rece (preparată conform instrucţiunilor sau după obiceiul casei). Inmoaie pişcoturile unul câte unul. Pune un strat de cremă în fiecare cupă pregătită, apoi unul de pişcoturi rupte şi nou cremă. Dă la rece imediat şi lasă cel puţin două ore.

In momentul servirii, presară deasupra cacaua cernută, decorează cu pişcoturi simple şi frunze de mentă.

Tiramisu in glass

Tiramisu la pahar

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.