Tiramisu la pahar
PrinteazaO reteta de tiramisu la pahar din: piscoturi, mascarpone, cafea instant, rom, frisca, zahar pudra si cacao.
- 24 pişcoturi
- 250 g mascarpone
- 250 ml cafea instant rece
- 4 linguri cu rom/coniac/ whisky
- 1 cutie mică de frişcă
- 6 linguri cu zahăr pudră
- 4-5 linguri de cacao
Mod de preparare:
Freaca mascarpone pana devine spuma. Bate frisca lichida lichida pana se intareste, apoi presara zaharul pudra cernut (ca sa nu se formeze cocoloase). Amesteca de jos in sus pentru a fi aerat.
In alt castron, amestecă băutura fină şi cafeaua rece (preparată conform instrucţiunilor sau după obiceiul casei). Inmoaie pişcoturile unul câte unul. Pune un strat de cremă în fiecare cupă pregătită, apoi unul de pişcoturi rupte şi nou cremă. Dă la rece imediat şi lasă cel puţin două ore.
In momentul servirii, presară deasupra cacaua cernută, decorează cu pişcoturi simple şi frunze de mentă.
Tiramisu in glass
Pofta buna!
A iesit bun tiramisu?