Tiramisu cu miere si capsuni din: capsuni, mascarpone, iaurt, vanilie, migdale, ciocolata. Ingrediente: 100 g căpşune 250 g mascarpone 120 g iaurt grecesc 3 linguri miere esenţă de vanilie 150 g migdale măcinate 30 g ciocolată neagră rasă 1 lingură suc de portocale Mod de preparare: Se amestecă sucul de portocale cu căpşunele şi […]
Tiramisu cu lămâie si piscoturi
PrinteazaTiramisu cu lămâie si piscoturi din: mascarpone, ouă, frişcă lichidă îndulcită, pişcoturi Savoiardi, zahăr fin, lămâi, limettă, praf de sare.
Ingrediente:
- 500 g mascarpone
- 5 ouă
- 200 ml frişcă lichidă îndulcită
- 400 g pişcoturi
- 7 linguri zahăr fin
- 2-3 lămâi
- 1 limettă
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se pregăteşte siropul folosind zeama de la lămâi şi limette; se adaugă zahăr suficient cât să fie foarte dulce şi se lungeşte cu apă (cca 200 ml). Opţional se poate adăuga puţin limoncello sau suc de limette Monin.
Se pune într-un vas întins, potrivit pentru a se putea înmuia uşor pişcoturile.
Se separă ouăle. într-un vas se amestecă gălbenuşurile cu zahăr, folosind o lingură de lemn.
Când zahărul s-a topit şi compoziţia a devenit mai pufoasă, se încorporează mascarpone.
Separat se bat albuşurile spumă, adăugând puţină sare; când s-au întărit, se incorporează în compoziţia de mai sus, amestecând încet în sensul acelor de ceasornic.
Apoi se încorporează şi frişca, în prealabil bătută.
Intr-o tavă cu pereţi înalţi de cca 40 x 25 cm se aşază un strat compact de- pişcoturi înmuiate în sirop (acestea se scufundă scurt pe toate părţile, fără însă a se însiropa foarte mult).
Se adaugă apoi un strat din 1/2 cantitatea de cremă. Se adaugă un nou strat de pişcoturi însiropate şi peste acesta ultimul strat de cremă.
Tava se acoperă cu folie şi se ţine la frigider cel puţin 24 ore înainte de a se servi.
Tiramisu cu lămâie si piscoturi
Pofta buna!
Tiramisu la pahar cu piscoturi
Tiramisu la pahar cu piscoturi din: cafea, zahar, piscoturi, oua, mascarpone, cacao. Ingrediente: 500 ml cafea tare 100 g zahăr pudră un pachet pişcoturi 3 ouă 250 g mascarpone 50 g zahăr, pentru cafea 3 linguri cacao Mod de preparare: Cafeaua călduţă se pune într-un vas şi i se adaugă cele 50 g zahăr. Se trec […]
Tiramisu cu lichior de piersici
Tiramisu cu piersici din: piersici, suc de lamaie, lichior de piersici, zahar, oua, agar-agar, mascarpone, iaurt, piscoturi. Ingrediente: 700 g piersici 5 linguri suc de lămâie 6 linguri lichior de piersici 4 linguri zahăr 2 ouă 1/2 linguriţă agar-agar 250 g mascarpone 100 g iaurt 150 g pişcoturi Mod de preparare: Se spală piersicile, […]
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de un tiramisu