Tiramisu cu prune
PrinteazaTiramisu cu prune din: cafea, piscoturi, mascarpone, zahar, vanilie, frisca, prune.
- 100 ml cafea tare
- 1 pachet pişcoturi
- 300 g mascarpone
- 130 g zahăr pudră
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 500 ml frişcă
- 15 prune
Mod de preparare:
Baţi mascarpone cu jumătate din cantitatea de zahăr şi, separat, baţi frişca cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie până când se întăreşte.
Combini cele două compoziţii, ames:ecând uşor să se omogenizeze.
Intr-o formă dreptunghiulară aşezi un strat de pişcoxui, pe care le însiropezi cu 3-4 linguri de cafea.
Pui jumătate din crema de mascarpone, aşezi restul pişcourilor trecute prin cafea, un strat de prune tăiate bucăţi şi restul de cremă de mascarpone.
Ţii desertul la rece până să-l serveşti. Il decorezi cu prunele rămase, tăiatejumătăţi.
Pofta buna!