Tiramisu (reteta traditionala)
PrinteazaTiramisu (reteta traditionala) din: galbenusuri, zahar, vin, branza mascarpone, frisca, piscoturi, cacao, cafea.
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 120 ml vin Marsala dulce (sau alt vin alb dulce şi parfumat)
- 450 g brânză mascarpone
- 230 g frişca nebătută
- 280-300 g pişcoturi de şampanie
- două linguri cacao neagră
- 350 ml cafea espresso (îndulcită cu două linguri de zahăr)
Mod de preparare:
Se bat gălbenuşurile cu telul, pe foc, la bain-marie, până devin spumoase, apoi se adaugă zahărul şi vinul, bătând încontinuu.
Se stinge focul şi se bate crema în continuare, până se întăreşte şi face băşici.
Brânza mascarpone se freacă bine, până devine ca o cremă.
Peste ea se adaugă crema de ouă şi vin (numită zabaglione) şi se omogenizează. La sfârşit se încorporează şi frişca bătută fără zahăr.
Pişcoturile se cufundă, unul câte unul, câte o secundă, în cafeaua călduţă, apoi se aranjează pe o tavă dreptunghiulară (30 x 40 cm, adâncă de circa 4 cm), tapetată cu folie de aluminiu.
Pişcoturile se pun bine lipite unul de celălalt, până ce tot fundul tăvii este acoperit.
Se ia jumătate din cremă şi se întinde uniform peste stratul de pişcoturi.
Se pune apoi al doilea strat de pişcoturi, acoperindu-l cu restul de cremă.
Se pudrează uniform cu cacao, folosind o sită fină de ceai. Se ţine la frigider cel puţin 3 ore.
Tiramisu (reteta traditionala)
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete tiramisu reteta traditionala