Tiramisu – un desert italian clasic din: galbenusuri de ou, zahar , mascarpone, frisca, piscoturi, cafea espresso, lichior, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru crema mascarpone: 4 gălbenușuri de ou 100g zahăr 500g mascarpone 200ml frișcă lichidă Pentru asamblare: 300g pișcoturi Savoiardi (sau ladyfingers) 300ml cafea espresso tare, răcită 2-3 linguri de lichior (Amaretto sau Marsala, opțional) […]
Tiramisu cu smochine si vanilie
PrinteazaTiramisu cu smochine si vanilie din: smochine, lichior, lapte, zahăr, esenţă de vanilie, budincă de vanilie, mascarpone, fursecuri amaretto.
Ingrediente:
- 1/2 kg smochine
- 100 ml lichior
- 500 ml lapte
- 75 g zahăr
- 1 linguriţă de esenţă de vanilie
- 40 g praf de budincă de vanilie (1 plic)
- 250 g mascarpone
- fursecuri amaretto
Mod de preparare:
Taie smochinele în cubuleţe şi ţine-le în lichior circa două ore să se pătrundă bine.
Fierbe 400 ml de lapte; zahărul şi esenţa de vanilie. Bate laptele rămas (rece) cu praful de budincă.
Toarnă treptat budinca obţinută în laptele de pe foc. Amestecă 4 minute sau până se îngroaşă. Dă la rece.
Bate cu mixerul timp de 1 minut brânza mascarpone, apoi toarnă peste crema de vanilie răcită.
Scurge smochinele. Aşază în pahare un strat de smochine, unul de cremă.
Strecoară câte un fursec printre straturi. Ultimul să fie de smochine.
Tiramisu cu smochine si vanilie
Poftă bună!
Tiramisu fara oua – Rețetă Autentică Italiană
Tiramisu fara oua – Rețetă Autentică Italiană din: mascarpone vegan, cafea expresso, biscuiti vegani, sirop sau zahar, cacao neindulcita, extract de vanilie, sare fina. Descoperă secretul unui Tiramisu fără ouă – o rețetă clasică reinventată pentru toate gusturile. Savurează un desert decadent cu o istorie bogată și zero compromisuri la gust! Ingrediente: 500 g […]
Tiramisu – Desertul Italian emblematic
Tiramisu – Desertul Italian emblematic. Tiramisu este un desert italian iconic, cunoscut pentru gustul său delicios și textura sa cremoasă. Acest desert are o istorie interesantă și controversată, iar originile sale exacte nu sunt cu totul clare. Există mai multe povești și teorii cu privire la cum a apărut tiramisu-ul, dar niciuna dintre ele nu […]
Pofta buna!