Tiramisu de vara cu piscoturi de casa si coacaze

Printeaza

Tiramisu de vara cu piscoturi de casa si coacaze din: oua, zahar, faina, sirop de zahar, lichior Cassis, suc de coacaze, gelatina, frisca, mascarpone, lichior de portocale, coacaze, suc de coacăze, Tort Gelee,  foi de plăcintă.

Tiramisu_de_vara_cu_piscoturi_de_casa_si_coacaze

Ingrediente pentru pişcoturi:

  • 8 gălbenuşuri
  • 160 g zahăr
  • 5 albuşuri
  • 160 g făină
  • 100 ml sirop de zahăr
  • 100 ml lichior Cassis
  • 100 ml suc de coacăze

Ingrediente pentru cremă:

  • 4 foi gelatină
  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 ml frişcă
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml lichior de portocale
  •  250 g coacăze

Ingrediente pentru glazură şi decor:

  • 500 ml suc de coacăze
  • 50 g zahăr
  • 2 plicuri Tort Gelee
  • foi de plăcintă
  • sirop de zahăr

Mod de preparare:

Se prepară mai întâi aluatul de pişcoturi: se încinge cuptorul la 160 °C. Se desenează pe hârtie de copt 2 cercuri de mărimea formei de tort ( 26 cm); se decupează cele 2 cercuri.

Se bat gălbenuşurile cu 80 g zahăr. Albuşurile se bat şi ele cu 80 g zahăr şi se înglobează în gălbenuşuri. Se încor­porează făina; se introduce aluatul în şpriţul prevăzut cu forma de stea mare. Se şpriţează în formă de con pe fiecare dintre cele 2 cercuri. Restul de aluat se aşază pe o tavă, sub formă de beţişoare (pişcoturi).

Se coc hiaturile şi pişcoturile în cup­torul pregătit, câte 15 min. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească. Se amestecă siropul de zahăr cu lichior şi suc de coacăze.

Se prepara apoi crema de mascarpone. Se inmoaie gelatina in apa rece cca 10 min. Se bat ouale cu zahar. Se bate frisca impreuna cu mascarpone. Se incorporeaza spuma de ou si lichior de portocale, apoi coacazele si in cele di urma gelatina dizolvata a bain-marie, la foc moale.

Se aseaza inelul formei de tort in jurul unuia dintre blaturi. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de amestec de lichior si se aseaza jumatate din crema. Se acopera cu al doilea blat, care se insiropeaza la fel si se acopera cu restul de cremă. Se dă tortul la frigider 4 ore, ca să se întărească.

Se prepară glazura de gelatină con­form indicaţiilor de pe ambalaj; se amestecă sucul de fructe cu zahăr şi praf Tort Gelee; se dau în fiert. Apoi se lasă’să se răcorească glazura obţinută şi se aşază pe tort. Tortul se dă la frigider până se întă­reşte glazura. Apoi se îndepărtează inelul dimprejur şi se aşază de jur-îm- prejurul tortului pişcoturi.

Se taie fâşii foaia de plăcintă, se unge cu sirop de zahăr şi se coace puţin la cuptor. Se aşază pe tort, cu coacăze proaspete; se decorează după fantezie.

Siropul de zahăr se poate prepara şi în casă, astfel: se pun la fiert 600 ml apă; apoi se adaugă 600 g zahăr. Se dă în clocot compoziţia, amestecând, şi seîndepărtează spuma care se formează deasupra.

Se lasă să se răcorească siropul obţinut şi se toarnă într-o sticlă, care se închide ermetic. Se poate păstra la frigider timp de 6-8 săptămâni.

Tiramisu de vara cu piscoturi de casa si coacaze

Tiramisu_de_vara_cu_piscoturi_de_casa_si_coacaze

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.