Tiramisu cu vişine
PrinteazaO reteta delicioasa de tiramisu cu visine din: faina, amidon, praf de copt, oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, mascarpone, branza dulce de vaca, zahar, zeama de lamaie, visine, lapte, piscoturi de sampanie si cacao.
- 70 g făină
- 3 linguri amidon
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 ouă
- sare
- 90 g zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilat
pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 600 g brânză dulce de vacă
- 150 g zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 500 g vişine
- 4 linguri lapte
- 20 pişcoturi de şampanie
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu praful de copt şi cu amidonul. Bateţi bine albuşul cu puţină sare, adăugaţi zahărul vanilat şi cele 150 g zahăr şi bateţi spumă tare. Puneţi şi gălbenuşurile şi făina. Puneţi compoziţia în forma rotundă şi daţi la cuptor pentru 25 de minute.
Luaţi un castron şi puneţi mascarpone, brânza de vaci, zahărul şi zeama de lămâie. Tăiaţi blatul în 2 după ce s-a răcit şi ungeţi primul blat cu 1/4 din cremă. Puneţi deoparte câteva, iar restul le puneţi peste stratul de cremă.
Apoi acoperiţi vişinele cu încă un strat de cremă şi deasupra puneţi al doilea blat. Ungeţi blatul de deasupra cu un strat subţire de cremă, iar ce mai rămâne din cremă o amestecaţi cu laptele până se subţiază puţin crema.
Ungeţi cu această cremă marginile tortului, de jur împrejur şi puneţi pişcoturile sau puteţi trece fiecare pişcot prin cremă, apoi să-l lipiţi de margine. Ţineţi tortul la rece 8 ore, iar înainte de servire îl presăraţi cu cacao sau zahăr pudră şi deasupra puneţi vişinele, pe care le puteţi trece prin ciocolată topită.
Tiramisu cu vişine
Pofta buna!