Tiramisu
PrinteazaTiramisu
Blat
- 6 ouă
- 180 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilinat
- 120 g făină
- 80 g amidon
- 1 linguriţă praf de copt
în plus:
- 6 linguri Amaretto
- 3 linguriţe cafea espresso
- 5 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 200 g mascarpone
- măduva unui baton de vanilie
- 4 foiţe de gelatină
- 4 linguri rom
- 2 linguri suc de lămâie
- 3 albuşuri
- 2 linguri zahăr
- 100 ml frişca
- 2 pachete zahăr vanilinat
- 2 linguri zahăr pudră
Preparare:
Incingeţi cuptorul la 175°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu 90 g zahăr şi zahăr vanilinat. Bateţi albuşurile spumă, turnaţi restul zahărului în ploaie şi încorporaţi în amestecul cu gălbenuşuri. Cerneţi peste amestecul obţinut făina, praful de copt şi amidonul şi amestecaţi bine.
Turnaţi aluatul rezultat într-o formă de sufleu (0,26 cm) şi coaceţi-l circa 35 de minute. La final lăsaţi-l cea. 2 ore să se liniştească. Tăiaţi blatul în două pe orizontal, amestecaţi Amaretto şi espresso şi însiropaţi blatul cu amestecul obţinut.
Pentru cremă, bateţi gălbenuşurile, zahărul pudră, mascarpone, măduva de vanilie, înmuiaţi gelatina şi dizolvaţi-o în rom şi suc de lămâie, apoi încorporaţi-o în cremă. Bateţi separat albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat cu frişca, apoi încorporati-le.
Inchideţi un blat într-un inel de tort. întindeţi jumătate din cremă peste el, acoperiţi cu al doilea blat şi îmbrăcaţi tortul cu restul cremei. Lăsaţi tortul circa 4 ore la rece. Presăraţi-l cu praf de cacao.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tiramisu cu blat
- blat tiramisu
- blat pentru tiramisu
Sigur o sa incerc sa pregatesc reteta asta de tiramisu. Fetitei mele ii place mult tiramisu.