Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel
PrinteazaO reteta de toast cu doua feluri de foaie gras si caramel din: foaie gras de rata, smochine uscate, paine de tara, sare, sare de mare, piper, zahar pudra si ulei.
- 4 felii foie gras de raţă, proaspăt
- 4 felii foie gras de raţă, semipreparat
- 4 smochine uscate
- 4 felii pâine de ţară
- sare de mare
- sare
- piper
pentru caramel:
- 100 g zahăr pudră
- o lingură ulei
Mod de preparare:
Inmuiaţi smochinele în apă călduţă, timp de 5 min, pentru a le rehidrata şi mixaţi-le pentru a obţine o pastă. Prăjiţi uşor feliile de pâine, ungeţi-le cu această pastă şi păstraţi-le la cald, în cuptorul călduţ. Pe o planşetă, întindeţi o foaie de hârtie sulfatată şi ungeţi-o cu ulei.
Puneţi într-o cratiţă zahărul şi două linguri de apă, apoi preparaţi un caramel deschis la culoare. înmuiaţi 0 furculiţă în el şi desenaţi arabescuri de caramel pe hârtia sulfatată. Lăsaţi-le să se întărească. Rumeniţi într-o tigaie, Ia foc iute, feliile de foie gras, câte 1 min pe fiecare parte.
Lăsaţi-le să se scurgă pe hârtie absorbantă. Aşezaţi pe fiecare tartină de pâine călduţă o felie de ficat rumenit şi, alături, o felie de foie gras semipreparat. Presăraţi sare fină şi piper, decoraţi cu caramel şi serviţi imediat.
Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel
Pofta buna!