Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel

Printeaza

O reteta de toast cu doua feluri de foaie gras si caramel din: foaie gras de rata, smochine uscate, paine de tara, sare, sare de mare, piper, zahar pudra si ulei.

Ingrediente:Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel

  • 4 felii foie gras de raţă, proaspăt
  • 4 felii foie gras de raţă, semipreparat
  • 4 smochine uscate
  • 4 felii pâine de ţară
  • sare de mare
  • sare
  • piper

pentru caramel:

  • 100 g zahăr pu­dră
  • o lingură ulei

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi smochinele în apă călduţă, timp de 5 min, pentru a le rehidrata şi mixaţi-le pentru a obţine o pastă. Prăjiţi uşor feliile de pâine, ungeţi-le cu această pastă şi păstraţi-le la cald, în cuptorul călduţ. Pe o planşetă, întindeţi o foaie de hârtie sulfatată şi ungeţi-o cu ulei.

Puneţi într-o cratiţă zahărul şi două linguri de apă, apoi preparaţi un caramel deschis la culoare. înmuiaţi 0  furculiţă în el şi desenaţi arabescuri de caramel pe hârtia sulfatată. Lăsaţi-le să se întărească. Rumeniţi într-o tigaie, Ia foc iute, feliile de foie gras, câte 1  min pe fiecare parte.

Lăsaţi-le să se scurgă pe hârtie absorbantă. Aşezaţi pe fiecare tartină de pâine călduţă o felie de ficat rumenit şi, alături, o felie de foie gras semipreparat. Presăraţi sare fină şi piper, decoraţi cu caramel şi serviţi imediat.

Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel

Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.