Toast cu peste afumat
PrinteazaToast cu peste afumat din: paine, peste, usturoi, ulei, masline, rosii, busuioc, patrunjel.
- 4-6 felii de pâine (toasturi) prăjită
- 300 g peşte afumat (scrumbie, păstrăv sau somon)
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri cu ulei
- 10-12 măsline
- 2 roşii mijlocii
- 6-8 frunze de busuioc
- pătrunjel
Mod de preparare:
Faceţi un amestec omogen din peşte afumat, fară piele şi oase, tocat mărunt, 2-3 căţei de usturoi zdrobit, ulei de salată, măsline tăiate felii şi frunze de pătrunjel spălate, uscate şi tocate fin. Omogenizaţi amestecul.
Prăjiţi pâinea, apoi tăiaţi-o pătrate mici. Intindeţi amestecul de peşte pe feliile de pâine, aşezaţi pâinea pe farfurii, intercalaţi felii de roşii tăiate pe latul legumei, decoraţi cu frunze de busuioc tocate fin.
Serviţi lângă un pahar de vin alb.
Pofta buna!