Toast cu feta şi bob
PrinteazaO reteta de toast cu feta si bob din: bob, branza feta, menta, ulei de masline extravirgin, salata mixta, rosii cherry, zeama de lamaie si bagheta.
- 350 g bob, proaspat sau din conserva
- 100 g de branza feta
- 2 linguri de menta, tocata sau rupta
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 50 g salata mixta
- 10 rosii cherry, taiate pe jumatate
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 4 felii de bagheta
Mod de preparare:
Se pune o cratiţă mică cu apă la fiert. Se adaugă bobul, se dă în clocot şi se ţine pe foc patru minute. Se scurge şi se clăteşte sub apă rece, într-o strecurătoare. Se scoate pieliţa de pe boabe.
Se amestecă bobul cu brânza feta şi cu menta. Se asezonează cu puţin piper negru proaspăt măcinat şi se stropeşte totul cu două linguriţe de ulei. Se amestecă bine.
In alt bol, se amestecă frunzele de salată cu roşiile şi zeama de lămâie. Se împarte în două farfurii. Se prăjeşte pâinea sub grill sau la toaster, până se rumeneşte pe ambele părţi. înainte de servire, se ung feliile de pâine cu amestecul de brânză, apoi se aşază lângă salată.
Toast cu feta şi bob
Pofta buna!