Toast cu salată şi maioneză de crab
PrinteazaO reteta de toast cu salata si maioneza de crab din: galbenus, mustar de dijon, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, carne de crab, paine alba, patrunjel, tarhon, hasmatuchi, capere, ulei de masline si otet de vin rosu.
- 1 galbenus
- 1 lingura de mustar Dijon
- 200 ml ulei de masline
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 300 g carne de crab proaspata
pentru toast:
- 2 felii groasa de paine alba
pentru salata:
- 1 mana frunze de patrunjel
- 1 mana frunze de tarhon
- 1 mana frunze de hasmatuchi
- 1 salota, taiata in inele subtiri
- 1 lingura de capere, scurse
- 1 lingura ulei de masline extravirgin, plus extra pentru servit
- 1 lingurita otet de vin rosu
Mod de preparare:
Pentru maioneză, se amestecă într-un bol gălbenuşul cu muştarul, folosind un tel sau mixerul. Se adaugă un strop de ulei şi se amestecă până se omogenizează. Se toarnă în fir subţire uleiul, amestecând încontinuu până se obţine o maioneză groasă. Se adaugă coaja rasă şi zeama de lămâie, apoi carnea de crab şi se asezonează. Acest amestec poate fi pregătit cu până la câteva ore înainte de servire.
Pentru toast, se încinge grillul la setarea cea mai mare. Se pun feliile de pâine pe o tavă şi se rumenesc pe fiecare parte. Se îndepărtează coaja şi se taie pe orizontală astfel încât din fiecare felie să se obţină alte două felii. Se taie fiecare în câte patru triunghiuri. Se pun triunghiurile cu partea nerumenită în sus pe tavă şi se rumenesc sub grill. Dacă se vor curba uşor, cu atât mai bine. Toastul se poate face cu o zi înainte şi se păstrează într-un recipient etanş.
Salata se face ultima, chiar înainte de servire. Se pun verdeţurile într-un bol. Se adaugă şalota şi caperele, apoi ulei de măsline şi oţetul. Se amestecă totul şi se serveşte.
Toast cu salată şi maioneză de crab
Pofta buna!