Toast cu sunca si ochiuri romanesti

Printeaza

Toast cu sunca si ochiuri romanesti din: oua, paine toast, sunca, cascaval, sare, piper, otet vin alb, masline si ochiuri romanesti.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 8 felii pâine toast
  • 8 felii şuncă
  • 8 felii caşcaval
  • sare
  • piper
  • 6 linguri oţet vin alb
  • 16 măsline negre fără sâmburi
  • ochiuri româneşti

 

 

Mod de preparare:

Toast cu sunca si ochiuri romanesti: Intr-o oală se pune la fiert 1 l de apă cu oţet.

Se prepară ochiu­rile româneşti: se sparg pe rând ouăle într-o ceşcuţă şi se lasă să alunece încet, cu atenţie, în apa care fierbe încet, fără să clocotească.

Se lasă 4 min., apoi se scot. Se încinge cuptorul la 220 °C.

Se rumenesc feliile de pâine şi pe fiecare dintre ele se aşază câte o felie de şuncă, un ochi românesc şi o felie de caşcaval.

Se coc tartinele timp de cca 5 min., până ce se topeşte caşcavalul. Se ornează apoi cu 2 rondele de măsline, hasmaţuchi sau pătrunjel verde şi piper asortat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.