Toast cu usturoi, rosii si ansoa

Printeaza

Toast cu usturoi, rosii si ansoa din: fileuri de ansoa, lapte degresat, usturoi, suc de lamaie, paine, rosii, ulei de masline, piper si frunze de busuioc.

Ingrediente:

  • 1 fileuri de anşoa
  • 2 linguri lapte degresat
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 2 felii de pâine, tăiate dintr-o franzelă mare
  • 600 g roşii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • piper negru

ornare:

  • frunze proaspete de busuioc

 

Mod de preparare:

Se pun fileurile de anşoa într-un castron mic, peste ele se adaugă lapte şi se lasă la înmuiat 10 minute pentru a îndepărta excesul de sare şi ulei din ele.

Fileurile de anşoa se scurg, se zvântă într-un şervet de hârtie. Se pun într-un blender împreună cu usturoiul, lămâia şi se prelucrează până se obţine o pastă. Dacă nu aveţi un astfel de aparat, puteţi face pasta cu o furculiţă sau într-un mojar

Se înferbântă grătarul. Se prăjeşte pâinea pe ambele părţi, apoi se unge fiecare felie cu pasta obţinută.

Roşiile se taie rondele şi se aşază pe fiecare felie de pâine unsă cu pastă. Se stropesc cu ulei, se presară piper negru şi se fac la grătar încă 1 -2 minute până când roşiile s-au înmuiat. Se servesc ornate cu frunze de busuioc.

Toast cu usturoi, rosii si ansoa

Toast cu usturoi, rosii si ansoa

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.