Toasturi cu spanac, smantana si ou
PrinteazaToasturi cu spanac, smantana si ou din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper, smantana, unt, paine si oua.
- 200 g spanac frunze congelat
- 1 ceapă
- 2 lingurițe ulei
- sare
- piper
- 2 linguri smântână
- unt
- 12 felii pâine toast
- 12 ouă
Mod de preparare:
Se lasă să se decongeleze puțin spanacul. Se taie ceapa felii. Se încinge uleiul și se călește ceapa; se adaugă spanacul și se călește.
Se ia vasul de pe foc, se sărează, se piperează, se lasă să se răcească și se înglobează smântâna. Se decojesc feliile de pâine și se ung pe mijloc, pe o față, cu unt.
Se ung cu unt formele de brioșe și se încrustează în ele feliile de toast, astfel încât marginile să fie ridicate.
Se încinge cuptorul la 190 ºC și se coc cca 3 min. Se repartizează apoi spanacul în fiecare formă și deasupra se sparge câte un ou.
Se dă din nou la cuptor și se mai coace 10–12 min., până sunt gata ouăle. Se servesc imediat.
Toasturi cu spanac, smantana si ou
Pofta buna!