Înțelegerea Limitelor și Precauțiilor. Regimul desodat, cunoscut și ca dieta săracă în sodiu, este adesea recomandat pentru îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și controlul tensiunii arteriale. Cu toate acestea, există situații în care acest regim poate fi contraindicat sau necesită o abordare prudentă. Acest articol explorează cazurile specifice în care reducerea aportului […]
Toba ardeleneasca
PrinteazaToba ardeleneasca din: carne, limbi, urechi, slanina, sare, piper, frunze de dafin, paprika, vin.
Ingrediente:
- 1 stomac bine curăţat sau un maţ gros
- 500 g carne fleică
- 2 limbi
- urechile
- 250 g slănină cu şorici
- 2 rinichi
- sare
- piper
- piper boabe
- 2-3 frunze de dafin
- 1 linguriţă de paprika
- 1 pahar cu vin
Mod de preparare:
Toba ardeleneasca: Tai toate ingredientele (mai puţin fleica) fâşii, cât mai subţiri şi lungi, apoi le freci cu sare, piper măcinat şi paprika, într-un castron.
Pui la fiert în apă rece doar cât să acopere cărnurile, cu boabe de piper şi o foaie de dafin. Laşi vreun sfert de oră, apoi pui şi fleica şi mai laşi.
Când s-au fiert toate, scoţi cărnurile, tai şi fleica făşii, în lung, apoi laşi puţin la răcit. Umpli maţul (stomacul) cu toate ingredientele, dar cât mai în lung şi nu foarte îndesat.
Umpli cu zeamâ, legi bine maţul şi îl pui la fiert în apă cu boabe de piper, foaie de dafin şi un pahar cu vin.
Laşi doar o jumătate de oră, având grijă să-l înţepi uşor diin când în când.
Pofta buna!
Friptură Frageda din Pulpa de Porc cu Arome Rustice
din: pulpa de porc, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, paprika, ierburi aromatice, miere, otet balsamic. Descoperă gustul autentic al unei fripturi de pulpa de porc, o rețetă ce amintește de prânzurile domoale de duminică la țară. Această rețetă își are rădăcinile […]