Toba cu carne de porc si slanina
PrinteazaToba cu carne de porc si slanina din: carne de porc, slanina, sorici, limba de porumb, ficat, ureche, ou, sare, piper, ienibahar, maghiran.
- 1 kg carne de porc
- 1 kg slanina
- 500 g sorici
- 1 limba de porc
- 300 g ficat
- 1 ureche
- 3 oua
- sare
- piper pisat
- ienibahar
- maghiran
Mod de preparare:
Fierbi slănina pe jumătate, iar carnea, urechea, limba şi ficatul, le laşi să fiarbă mai mult. Imediat după ce s-a fiert, cureţi limba dle pieliţă, iar şoricul îl laşi să fiarbă mai departe până se înmoaie bine. Tai toate ingredientele în fâşii lungi, le introduci în burduf sau în intestinul gros, adaugi ouă fierte tari şi umpli cu zeamă de la fiertul cărnii.
Zeama trebuie să fie concentrată (redusă prin fierbere) şi sărată şi condimentată după gust. Legi burduful şi îl pui la fiert în apă fierbinte cu puţină sare. Fierbi încet timp de 1 oră şi jumătate. Intre timp, înţepi toba cu o scobitoare.
După fierbere, aşezi toba între 2 scânduri, deasupra cărora pui o greutate de 2-3 kg. Pentru ca toba sa aiba un aspect frumos in interior, trebuie ca toate ingredientele sa fie asezate si intercalate in burduf, intr-o singura directie.
Pofta buna!