Toba cu carne de porc si slanina

Printeaza

Toba cu carne de porc si slanina din: carne de porc, slanina, sorici, limba de porumb, ficat, ureche, ou, sare, piper, ienibahar, maghiran.

Ingrediente:Toba cu carne de porc

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg slanina
  • 500 g sorici
  • 1 limba de porc
  • 300 g ficat
  • 1 ureche
  • 3 oua
  • sare
  • piper pisat
  • ienibahar
  • maghiran

 

Mod de preparare:

Fierbi slănina pe jumătate, iar carnea, urechea, limba şi ficatul, le laşi să fiarbă mai mult. Imediat după ce s-a fiert, cureţi limba dle pieliţă, iar şoricul îl laşi să fiarbă mai departe până se înmoaie bine. Tai toate ingredientele în fâşii lungi, le intro­duci în burduf sau în intestinul gros, adaugi ouă fierte tari şi umpli cu zeamă de la fier­tul cărnii.

Zeama trebuie să fie concentrată (redusă prin fierbere) şi sărată şi condimen­tată după gust. Legi burduful şi îl pui la fiert în apă fierbinte cu puţină sare. Fierbi încet timp de 1 oră şi jumătate. Intre timp, înţepi toba cu o sco­bitoare.

După fierbere, aşezi toba între 2 scânduri, dea­supra cărora pui o greuta­te de 2-3 kg. Pentru ca toba sa aiba un aspect frumos in interior, trebuie ca toate ingredientele sa fie asezate si intercalate in burduf, intr-o singura directie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.