Toba clasica
PrinteazaToba clasica din: capatana de porc, carne, sare, piper, dafin.
- 1 căpăţână de porc
- 1 kg carne de porc
- piper
- dafin
- sare
Mod de preparare:
Se spală 1 căpăţână de porc, se taie urechile, se curăţă şi se pune la fiert împreună cu 1 kg carne. Se spumează, apoi se adaugă piper boabe şi câteva frunze de dafin. Se lasă la fiert până când carnea se desface de pe oase şi şoriciul se înmoaie.
Se taie bucăţi mari carnea şi grăsimea, împreună cu zgârciul de la urechi. Se adaugă sare şi piper măcinat, se amestecă, apoi se umple burta de porc spălată şi curăţată de pieliţa din interior. Se coase orificiul şi se pune la fiert în apa în care a fiert căpăţâna.
Se înţeapă burta cu o andrea, să nu se spargă, iar când este gata se pune toba pe fund de lemn, deasupra alt fund de lemn cu o greutate şi se lasă până a doua zi.
Pofta buna!