Toba cu aspic
PrinteazaToba cu aspic din: stomacul porcului, carne slaba, sorici, slanina, picioare de porc, limba de porc.
- stomacul porcului (sau băşica udului)
- 1 kg carne slabă (de la curăţarea muşchiului)
- şorici
- slănină
- picioare de porc
- limbă
Mod de preparare:
Pârleşti picioarele de porc, înlături unghiile cornoase, le freci uşor cu mălai, le pui la fiert în apă care clocoteşte.
Arunci prima apă.
Separat pui la fiert cu apă rece limba, şoriciul şi carnea. Dai în clocot, arunci apa, umpli vasul cu apă rece.
Fierbi totul 1 oră, treci picioarele în acest vas şi fierbi încet cu sare până când carnea se desprinde de os. Zeama de came trebuie să scadă la 1/4 din cantitatea iniţială; şoriciul să fie bine fiert; zeama să se lipească de degete.
Scurgi zeama, o vânturi bine, o laşi deoparte.
Tai carnea în bucăţi mari, tai şoriciul fâşii; laşi limba întreagă; tai slănina cubuleţe; alegi carnea de la picioarele fierte.
Cu toate acestea umpli stomacul porcului, aşezându-le în straturi.
Limba întreagă o pui în mijlocul tobei. Umpli cu zeamă, coşi toba cu aţă groasă şi o fierbi la foc mic. O laşi să se răcească, o pui între scânduri şi aşezi deasupra un bolovan. O serveşti peste două zile, tăiată felii, ca aperitiv.
Pofta buna!