Toba cu limba
PrinteazaToba
- 1 burta de porc
- 2 urechi de porc
- 1 limba de porc
- 2 rinichi de porc
- 500g gusa de porc
- 1kg carne slaba de porc
- 1 jumatate cap de porc
- 2 picioare de porc
- 2 capatâni de usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intoarceti burta de porc pe dos si cu un cutit (partea care nu taie) curatati-o bine, apoi frecati-o cu sare si lasati-o cateva ore in apa rece (de preferat de pe o zi pe alta).
Capul, urechile si picioarele parliti-le la flacara aragazului, apoi spalati-le bine si puneti-le la fiert, intr-o oala mare, impreuna cu rinichii bine curatati, gusa, limba, oparita si curatata de pielita, carnea slaba si foile de dafin.
Lasati-le sa fiarba la foc mic 3-4 ore sau pana ce carnea se desprinde usor de pe oase. Strecurati supa care a ramas pentru a indeparta eventualele aschii de oase.
Curatati carnea de pe oase, apoi taiati-o fasii, inclusiv soriciul. Procedati la fel cu gusa, limba, rinichii si urechile. Pisati usturoiul si puneti-l in supa strecurata, apoi tot in supa adaugati toate carnurile taiate.
Potriviti de sare si piper si cu acest amestec umpleti burta de porc, coaseti-o si puneti-o la fiert 30 de minute in apa cu sare.
Scoateti-o apoi si puneti-o intre doua funduri de lemn, cu o greutate deasupra. Lasati-o la rece pana a doua zi.
Pofta buna!