Toba cu sorici

Printeaza

Toba cu sorici din: carne de porc, slanina, inima, ficat, rinichi, sorici, urechi, picioare, capatana de porc, sare, foi de dafin, piper, stomac de porc.

Ingrediente:Toba cu sorici

  • 1 kg carne de porc de la ceafă
  • 250 g slănină
  • 1/2 ficat
  • 1/2 inimă
  • rinichi
  • şorici
  • urechi
  • picioare
  • căpăţâna cu limba
  • sare
  • foi de dafin
  • piper măcinat
  • 1 stomac de porc

 

Mod de preparare:

Pârleşti: picioarele, capul, şoriciul, urechile; le freci uşor cu mălai, le speli şi le pui la fiert într-o oală mare cu apă călduţă. Spumuieşti vasul des.

Cureţi stomacul, îl speli cu multă apă caldă, îl întorci pe dos şi-l razi cu lama unui cuţit ascuţit.

Freci încet cu mălai, îl speli în mai multe ape reci şi îl scurgi într-o sită. Pui la fiert separat: carnea, slănina, ficatul, inima şi rinichii curăţaţi de grăsime. Zeama o arunci.

Când sunt bine fierte, scoţi şoriciul, urechile, măruntaiele şi carnea într-un vas mare. Fierbi căpăţâna şi picioarele de porc până când carnea se desprinde de pe os.

Strecori zeama în care au fiert şi o foloseşti ca linat (gelatină) pentru umplutura tobei.

Tai bucăţi mari toată carnea, slănina, urechile, limba, inima, rinichii şi şoriciul, condimentezi amestecul şi-l omogenizezi cu puţină zeamă de came.

Umpli stomacul de porc, îl legi la capete şi-l pui la fiert în zeama rămasă de la fierberea cărnii (călduţă). Pui două foi de dafin şi fierbi toba la foc domol, înţepând-o uşor, timp de două ore. O păstrezi la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.