Toba cu sorici
PrinteazaToba cu sorici din: carne de porc, slanina, inima, ficat, rinichi, sorici, urechi, picioare, capatana de porc, sare, foi de dafin, piper, stomac de porc.
- 1 kg carne de porc de la ceafă
- 250 g slănină
- 1/2 ficat
- 1/2 inimă
- rinichi
- şorici
- urechi
- picioare
- căpăţâna cu limba
- sare
- foi de dafin
- piper măcinat
- 1 stomac de porc
Mod de preparare:
Pârleşti: picioarele, capul, şoriciul, urechile; le freci uşor cu mălai, le speli şi le pui la fiert într-o oală mare cu apă călduţă. Spumuieşti vasul des.
Cureţi stomacul, îl speli cu multă apă caldă, îl întorci pe dos şi-l razi cu lama unui cuţit ascuţit.
Freci încet cu mălai, îl speli în mai multe ape reci şi îl scurgi într-o sită. Pui la fiert separat: carnea, slănina, ficatul, inima şi rinichii curăţaţi de grăsime. Zeama o arunci.
Când sunt bine fierte, scoţi şoriciul, urechile, măruntaiele şi carnea într-un vas mare. Fierbi căpăţâna şi picioarele de porc până când carnea se desprinde de pe os.
Strecori zeama în care au fiert şi o foloseşti ca linat (gelatină) pentru umplutura tobei.
Tai bucăţi mari toată carnea, slănina, urechile, limba, inima, rinichii şi şoriciul, condimentezi amestecul şi-l omogenizezi cu puţină zeamă de came.
Umpli stomacul de porc, îl legi la capete şi-l pui la fiert în zeama rămasă de la fierberea cărnii (călduţă). Pui două foi de dafin şi fierbi toba la foc domol, înţepând-o uşor, timp de două ore. O păstrezi la rece.
Pofta buna!