Toba cu usturoi
PrinteazaToba cu usturoi din: organe de porc, burta de vita, usturoi, gelatina, malai, sare, piper, foi de dafin.
- 1 kg organe de porc
- 400 g burtă de vită
- 20 g usturoi
- 10 g gelatină
- mălai
- sare grunjoasă
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Pui organele la fiert în apă cu sare, piper, foi de dafin şi usturoi. După ce au fiert, le scoţi şi le tai cubtfleţe. Prepari sosul de usturoi.
Gelatina o dizolvi în apă călduţă şi o adaugi împreună cu usturoiul în compoziţia pentru umplut burta de vită. Speli bine burţile, le freci apoi cu sare şi mălai.
Umpli burţile cu compoziţia preparată, apoi coşi cu aţă zona prin care ai umplut burta. Le pui la fiert pentru 20 de minute.
Scoţi toba şi o pui la presat pe un fund de lemn, aşezând deasupra o greutate. Păstrezi toba la frigider sau în congelator.
Pofta buna!