Toba cu dafin
PrinteazaToba cu dafin din: capatana, urechi de porc, sorici, dafin, piper, ienibahar, sare.
- sare
- apa
- 1 căpăţână de porc
- 2 urechi
- 1 limbă de porc
- 200 g şorici
- 2-3 frunze de dafin
- boabe de piper
- ienibahar
Mod de preparare:
Se pun la fiert în apă cu sare 1 căpăţână, 2 urechi, 1 limbă de porc, 200 g şorici, 2-3 frunze de dafin şi boabe de piper. Se îndepărtează spuma formată de fiecare dată. Se taie carnea fâşii de 4-5 cm.
Se adaugă piper măcinat, ienibahar şi 2 căni din zeama în care a fiert.
Se umple stomacul de porc bine curăţat, se coase deschizătura, se înţeapă toba cu un ac pentru a nu plesni şi se pune la fiert, la foc mic, în apa în care a fiert carnea, timp de cca 1 oră.
Se scoate şi se pune la presat între două tăvi sau scândurele.
Pofta buna!