Toba de ardeal
PrinteazaToba de ardeal
- 1 burtă de porc
- 500 g carne
- 2 rinichi
- 1 lingură sare
- 1 linguriţă paprică
- 1 limbă
- câteva fâşii de şorici
- 2 urechi (vărfuri)
- 1 vârf cuţit piper măcinat
- 200 g slănină (o bucată lungă cât burta)
Mod de preparare:
Se taie toată carnea, limba şi slănina, fâşii, se dă cu piper, boia şi sare, se pun la fiert în apă puţină, cât să le acopere. Se umple burta bine, punând pe cât posibil fâşiile de carne, limba şi slănina pe lung se coase des, se înţeapă să nu crape
Se pune din nou la fiert în apă rece (să fiarbă 1 jumătate de oră de la primul clocot), dreasă cu 1 ceapă, 3 foi de dafin, 1 pahar vin, 1 linguriţă boabe de piper
Se preseaza o zi.
Pofta buna!
Toba de porc ca in ardeal iese belea. Este ft buna