Toba de porc cu ienibahar
PrinteazaToba de porc cu ienibahar din: cap de porc, stomac de porc, limba de porc, rinichi de porc, inima de porc, sorici, ienibahar, dafin, sare, piper.
- capul de porc
- stomacul bine spălat şi curăţat
- limba
- rinichii
- inimă
- şorici
- 3 boabe de ienibahar
- două foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală foarte bine. Capul se taie în bucăţi mici; inima, şoriciul, limba şi rinichii se pun la fiert cu foile de dafin şi sare. Se fierb pe jumătate, apoi se scot şi se iasă să se răcească. Se scoate carnea de pe oase şi se taie în felii potrivite (inima şi rinichii în felii mai mari), limba se curăţă şi se lasă întreagă.
Stomacul se spală şi se răzuieşte bine cu cuţitul pe dinăuntru, se sărează şi se piperează. Apoi se pun în el, alternativ, bucăţile de carne în funcţie de gust şi de mărime, iar peste fiecare strat se pun un praf de piper şi foarte puţin ienibahar. Limba se pune întreagă, iar celelalte bucăţi se adaugă de jur împrejur.
După ce s-au pus toate ingredientele, stomacul se coase la capete şi se pune la fiert în apa în care a fiert carnea. Toba se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se lasă la fiert trei-patru ore, după care se scoate şi se păstrează la frigider.
Poftă bună!