Toba de porc cu usturoi
PrinteazaToba de porc cu usturoi din: rinichi, carne de porc, sorici, usturoi, sare, piper.
- un stomac de porc
- căpăţână de porc
- rinichi
- carne proaspătă
- bucăţi de şorici
- usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală cu atenţie căpăţâna şi rinichii, în mai multe ape. Fierbem în apă cu sare căpăţâna, rinichii, şoricul şi carnea, apoi se răcesc şi se taie în bucăţi.
In prealabil se curăţă şi se spală insistent stomacul porcului.
Se pune în stomac compoziţia tocată şi potrivită de condimente: sare, usturoi pisat şi piper măcinat. Se toarnă apoi şi puţină zeamă.
Se coase deschizătura stomacului, iar pentru a nu se sparge, se introduce într-o bucată de tifon ce se leagă strâns. Cu totul se aşază într-o oală potrivit de mare, în apă rece şi se dă la fiert timp de o oră.
Când se scoate, se ţine între două funduri de lemn; deasupra se pune o greutate şi se lasă 24 de ore. Toba se consumă proaspătă cu muştar.
Pofta buna!