Toba delicioasa de porc

Printeaza

Toba delicioasa de porc din: organe de porc, carne de porc, sorici de porc, slanina, foi de dafin, cimbru, otet, sare, piper.

Ingrediente:Toba_delicioasa_de_porc

  • 2 kg organe de porc (inima, plamani, splina, ficat)
  • 1/2 carne de porc
  • 200 g sorici
  • o bucata de porc
  • 200 g slanina
  • 2 foi dafin
  • o crenguta cimbru
  • otet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Burta se spală foarte bine si se pune să stea în apă rece cu oţet. Organele se curăţă si se taie cuburi care se pun la fiert în apă cu sare, alături de carne, slănină, sorici, foi de dafin şi cimbru. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se ia spuma si apoi se sărează şi se piperează.

Odată fierte, zeama se strecoară, iar ingredientele se lasă puţin la răcit. Apoi se taie mărunt, se amestecă uşor cu putină zeamă strecurată si se pun în stomacul porcului. Se coase si se fierbe 30 de minute în zeama păstrată de la fiertul ingredientelor.

După acest timp, se scurge si se pune într-un vas. Se aşază deasupra un suport de lemn, peste care se pun greutăţi si se lasă 24 de ore. Apoi se taie şi se serveşte.

Toba delicioasa de porc

Toba_delicioasa_de_porc

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.