Toba delicioasa de porc
PrinteazaToba delicioasa de porc din: organe de porc, carne de porc, sorici de porc, slanina, foi de dafin, cimbru, otet, sare, piper.
- 2 kg organe de porc (inima, plamani, splina, ficat)
- 1/2 carne de porc
- 200 g sorici
- o bucata de porc
- 200 g slanina
- 2 foi dafin
- o crenguta cimbru
- otet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Burta se spală foarte bine si se pune să stea în apă rece cu oţet. Organele se curăţă si se taie cuburi care se pun la fiert în apă cu sare, alături de carne, slănină, sorici, foi de dafin şi cimbru. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se ia spuma si apoi se sărează şi se piperează.
Odată fierte, zeama se strecoară, iar ingredientele se lasă puţin la răcit. Apoi se taie mărunt, se amestecă uşor cu putină zeamă strecurată si se pun în stomacul porcului. Se coase si se fierbe 30 de minute în zeama păstrată de la fiertul ingredientelor.
După acest timp, se scurge si se pune într-un vas. Se aşază deasupra un suport de lemn, peste care se pun greutăţi si se lasă 24 de ore. Apoi se taie şi se serveşte.
Toba delicioasa de porc
Pofta buna!
Mmmm, mi-ai facut pofta