Toba din capatana de porc
PrinteazaToba din capatana de porc din: capatana de porc, sorici, untura, dafin, ceapa, sange, orez, sare, piper.
- 1/2 căpăţănă de porc
- 300 g şorici
- 100 g untură
- foi de dafin
- 2 cepe
- 500 ml sânge
- 200 g orez
- 1 linguriţă cu piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Pârliţi partea capului pe care o folosiţi, le fel procedaţi şi cu şoriciul puneţi-le la fiert cu apă rece si lăsaţi-le până fac spumă. Atunci aruncaţi apa spalaţi carnea şi şoriciul cu apă caldă şi puneţi-le din nou la foc cu multă apă.
Fierbeţi carnea descoperit 3-4 ore, până când se desprinde de pe os. Puneţi in supa boabe de piper, 2 oi de dafin, 2-3 morcovi întregi şi o ceapă (facultativ).
Legumele se folosesc separat. Alegeţi orezul, spălaţi-l şi fierbeţi-l pe foc mic 15 minute. Scurgeţi-l şi puneţi-l peste carne. Tăiaţi carnea şi şoriciul cubuleţe, amestecaţi-le încet cu orezul, cu ceapa calita în untură, condimente, sare şi 2 căni cu sânge de porc.
Omogenizaţi amestecul şi umpleţi maţe groase sau burduful (stomacul porcului). Coaseţi capetele şi puneţi toba la fiert în apă caldă cu sare.
Inţepaţi toba ca să nu aiba aer şi fierbeţi-o la foc mic fară clocot, 2 ore, după care scoateţi-o, puneţi-o la presat intre doua scânduri, cu o greutate deasupra, pentru 3-4 zile.
Se poate afuma. Se serveşte ca aperitiv.
Pofta buna!