Toba din carne de porc
PrinteazaToba din carne de porc din: carne de porc, sorici, gusa de porc, limba de porc, inima de porc, rinichi, capatana de porc, boabe de piper, stomac de porc, intestine de porc, sare, piper, boia, foi de dafin.
- 2 kg carne de porc
- cate 1/2 kg sorici si gusa de porc
- cate 2 bucati de limba si inima de porc
- 4 rinichi
- 1/2 capatana de porc
- 1 lingura boabe de piper
- stomacul porcului si intestinele groase
- sare
- piper macinat
- boia dulce
- 6-7 foi de dafin
Mod de preparare:
Cureţi bine stomacul porcului şi intestinele. Le întorci cu grijă pe ambele părţi si le freci cu sare grunjoasă şi mălai.
Le laşi peste noapte, în apă cu oţet. Cureţi bine capul de porc, insistând în zona urechilor şi îl freci cu sare grunjoasă.
Speli în mai multe ape organele şi capul de porc, după care le pui la fiert într-o oală mare sau un tuci de fontă, împreună cu foile de dafin, 1 lingură rasă de sare şi boabe de piper.
Fierbi carnea până se desprinde de pe os, apoi o laşi să se răcească.
Cât limba de porc e încă fierbinte, o cureţi de pielea albă. Tai în fâşii măruntaiele, carnea şi şoriciul, apoi le condimentezi cu sare, piper măcinat şi boia dulce.
Amesteci compoziţia cu grijă, adăugând 2-3 căni din zeama în care au fiert carnea şi organele.
Umpli stomacul şi intestinele de porc şi maţele, le coşi cu aţă groasă ori le legi cu grijă şi le pui la fiert, la foc mic, pentru 45-50 de minute.
In timpul fierberii, înţepi uşor intestinele şi stomacul, ca să nu plesnească toba.
Scoţi bucăţile de tobă şi le răceşti între douăbucati de lemn curate, cu o greutate deasupra.
Le poţi consuma a doua zi, cu muştar sau hrean.
Toba din carne de porc
Pofta buna!