Toba din maruntaie

Printeaza

Toba din maruntaie din: carne, maruntaie, ficat, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Toba din maruntaie

  • 1 kg carne de la ceafă
  • 250 g slănină
  • 1/2 ficat
  • 1/2 inimă, rinichi, şorici, urechi, picioare, căpăţâna cu limba
  • sare
  • foi de dafin
  • piper măcinat
  • stomacul de porc

 

Mod de preparare:

Pârliţi picioarele, capul, şoriciul, urechile; frecaţi-le uşor cu mălai, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert într-o oală mare cu apă călduţă. Spumuiţi des.

Curăţaţi stomacul, spălaţi-l cu multă apă caldă, întoarceţi-l pe dos şi răzuiţi-l cu lama unui cuţit ascuţit. Frecaţi încet cu mălai, spălaţi-l în mai multe ape reci şi scurgeţi-l într-o sită.

Puneţi la fiert separat carnea, slănina, ficatul, inima şi rinichii curăţaţi de grăsime. Aruncaţi zeama. Când sunt bine fierte, scoateţi şoriciul, urechile, măruntaiele şi carnea într- un vas mare.

Fierbeţi căpăţâna şi picioarele de porc până când carnea se desprinde de pe os. Strecuraţi zeama în care au fiert şi folosiţi-o ca liant (gelatină) pentru umplu­tura tobei.

Tăiaţi bucăţi mari toată carnea, slănina, urechile, limba, inima, rinichii şi şoricii, condimentaţi amestecul şi omogenizaţi-1 cu puţină zeamă de carne.

Umpleţi stomacul de porc, legaţi-l la capete şi puneţi-l la fiert în zeama rămasă de la fierberea cărnii (călduţă). Puneţi 2 foi de dafin şi fierbeţi toba la foc domol, înţepând-o uşor, timp de 2 ore.

Păstraţi-o la rece. Serviţi-o ca aperitiv.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.