Toba fara invelis

Printeaza

Toba fara invelis din: carne, urechi, picior, gelatina, usturoi, ceapa, piper, dafin, sare.

Ingrediente:Toba fara invelis

  • 1,5 kg carne (1 kg de la căpăţână şi 500 g carne slabă)
  • urechi
  • un picior
  • gelatină (60 g)
  • o căpăţână de usturoi
  • o ceapă
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert, în apă cât să acopere totul, carnea împreună cu urechea şi cu piciorul. Se îndepărtează spuma, după ce a dat în clocot, operaţia repetându-se de câte ori este cazul.

Se adaugă ceapa, piperul, frunzele de dafin şi sarea, în momentul în care carnea a fiert pe jumătate. După ce s-a fiert, carnea se scoate; urechea şi piciorul se lasă să mai fiarbă până când şoriciul este înmuiat bine. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece.

Zeama în care a fiert carnea se strecoară, se degresează şi se pune într-o cratiţă; se continuă fierberea până scade şi devine foarte concentrată. Gelatina, care între timp s-a înmuiat, se adaugă în această zeamă şi se amestecă până la dizolvarea completă.

Zeama se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă usturoiul pisat. Dacă este cazul, se mai poate adăuga sare. Tăiată fâşii, se pune într-un castron sau într-o formă de chec. Se umple cu zeamă şi se lasă să se răcească.

Acest tip de tobă este mai facil de preparat, însă trebuie consumată într-un timp cât mai scurt, ţinută la rece, fără a îngheţa.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.