Toba gustoasa de porc
PrinteazaToba gustoasa de porc din: capatana de porc, rinichi, inimi, carne de porc, splina, piper, sare, stomac.
Ingrediente:
- 1/2 căpăţână de porc
- 3 rinichi de porc
- 2 inimi de porc
- 1/2 kg carne de porc
- 2 bucăţi splină
- piper
- foi de dafin
- sare
- stomacul porcului
Mod de preparare:
Tai căpăţâna în bucăji şi cureti bine şoriciul. Speli toate bucăţile şi le pui la fiert la foc mic, în apă rece, până când carnea se desface de pe oase. După ce iei spuma, adaugi boabele de piper şi foile de dafin.
Scoti în castronul mare ingredientele fierte şi le laşi să se răcească.
Le tai în cubulete, presari sare şi piper după gust şi introduci tocătura într-un stomac de porc sau în intestine groase.
Coşi orificiul stomacului şi înveleşti toba în săculet de tifon.
Intepi toba din loc în loc şi o fierbi în supa rămasă de la carne.
O laşi să se răcească în frigider, între două tocătoare, peste care pui o greutate, ca să objii o tobă plată.
A doua zi, scoti toba din tifon şi o tai în felii.
Pofta buna!