Toba cu ienibahar si cuisoare

Printeaza

Toba cu ienibahar si cuisoare din: carne de porc (pulpă), carne de porc de la gât sau de la cap, ureche de porc, rinichi de porc, inima de porc, limbă de porc, ficat de porc, sorici, slănină afumată, boabe de piper, usturoi, foi de dafin, boabe de ienibahar, cuisoare, sare.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc (pulpă)
  • 500 g carne de porc de la gât sau de la cap
  • 1 ureche
  • 2 rinichi
  • 2 inimi
  • 1 limbă
  • ficat (opţional)
  • 500 g şorici
  • 200 g slănină afumată
  • 1 lingură boabe de piper
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 boabe de ienibahar
  • 4-5 cuişoare
  • sare

Mod de preparare:

Intr-o oală cu apă, pui la fiert carnea şi şoriciul. Fierbi până se formează spumă, arunci apa şi speli bine carnea şi şoriciul.

Pui din nou la fiert, adăugând şi condimentele (fără usturoi), într-o oală mare cu 3-3,5 I apă.

Fierbi la foc potrivit, fără capac. Laşi la fiert pâpă scade apa, rămâ­nând doar cât să acopere carnea de 2 degete (aproxima­tiv 1 oră).

Scoţi fdile de dafin şi adaugi usturoiul zdrobit. După ce s-a răcit puţin, scoţi carnea şi o tai fâşii subţiri de 2-3 cm lăţime.

La fel tai şi şoriciul. Potriveşti gustul de sare. în forme de chec aşezi carnea amestecată şi torni zeamă, atât cât să acopere carnea.

Adaugi şi slănina afumată, tăiată fâşii sau pătrate, pe care nu a trebuit s-o fierbi. Dai toba la rece.

 

Toba cu ienibahar si cuisoare

Toba_cu_ienibahar_si_cuisoare

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.