Toba in crusta de smantana si hrean
PrinteazaToba in crusta de smantana si hrean din: cap de porc, picior de porc, limba de porc, sorici, inima de porc, rinichi de porc, foi de dafin, sare, piper, ienibahar, smantana, hrean, apa, gelatina.
- 1/2 cap de port:, fără creier
- 1 picior de porc
- 1 limbă de porc
- 300 g şorici
- 1 inimă de porc
- 2 rinichi de porc
- 2 foi dafin
- sare, după gust
- piper, după gust
- 2-3 boabe ienibahar
Pentru crusta albă:
- 1/2 kg smântână
- 350 g pastă de hrean
- 80 ml apă
- 40 g gelatină
Mod de preparare:
Speli şoriciul şi dacă nu este bine curăţat îl ţii în apă caldă, apoi îl răzuieşti cu cuţitul până când devine alb. Cureţi şi speli capul, apoi tai botul şi urechile şi le speli bine sub jet de apă. La fel procedezi şi cu piciorul de porc, apoi îi îndepărtezi copita şi speli inima. Tai rinichii jumătăţi, îi cureţi şi îi speli.
Pui ingredientele la fiert în apă cu sare şi cu foile de dafin. După ce s-au fiert bine, păstrezi 500 ml din zeamă, le scoţi şi le ţii la răcit. Limba o cureţi de pieliţa albă şi o laşi întreagă, dai piciorul deoparte
Tai ingredientele m bucăţi, presari sare, piper proaspăt măcinat şi boabele de ienibahar. Aşezi limba într-o tavă de cozonac, de jur împrejur pui ingredientele tăiate, torni zeama păstrată şi le laşi să se întărească.
Pentru crustă, pui pe foc , smântână împreună cu
pasta de hrean, având grijă să nu dea în clocot, apoi o dai deoparte. Hidratezi gelatina în apă şi o torni în smântână, amestecând continuu. Scoţi toba bine răcită pe un grătar, sub care ai pus o tavă, şi torni cu polonicul de două-trei ori peste ea din amestecul cu smântână, apoi o laşi la rece. O serveşti presărată cu piper zdrobit.
Toba in crusta de smantana si hrean
Pofta buna!