Toba la tava
PrinteazaToba la tava din: cap de porc, sorici, slanina, carne de porc, ficat, inimi, rinichi, sare, usturoi, piper.
- 1/2 cap de porc cu ureche şi guşă
- 1 kg şorici de porc
- 1 kg carne de porc
- 200 g slănină
- 1 kg ficat de porc
- 3 inimi
- 6 rinichi
- 1/2 căpăţână de usturoi
- foi de dafin
- boabe de piper
- 1 linguriţă piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Speli organele şi le pui la fiert în apă cât să le acopere, cu piper boabe şi foi de dafin. Capul de porc şi carnea le fierbi separat, cu dafin şi piper boabe, iar mai târziu pui şi slănina şi şoriciul.
Fierbi la foc moderat luând spuma formată, în jur de 60 de minute. Când toate sunt fierte, le scoţi şi le laşi să se răcească, apoi le tai cubuleţe, condimentezi cu sare şi piper.
Usturoiul îl pisezi fin şi îl amesteci în zeama strecurată, în care a fiert capul de porc. Torni 2-3 ceşcuţe cu zeamă în bolul în care avem organele tăiate cubuleţe şi amesteci uşor.
Tapetezi cu folie alimentară tăvi de chec sau cozonac şi pui din compoziţia de tobă presând bine, pentru a se distribui în toată tava. Infoliezi tăvile cu folie alimentară şi dai la rece peste noapte.
Pofta buna!