Toba moldoveneasca
PrinteazaO reteta de toba moldoveneasca din: cap de porc, inima, limba, sorici, usturoi, piper, sare si stomac de porc.
- două kg cap de porc
- 500 g limbă
- 500 g şorici
- 500 g inimă
- 30 g usturoi
- 5 g piper
- 45 g sare
- o bucată de stomac de porc
Mod de preparare:
Capul de porc, şoriciul şi inima se pun la fiert împreună. După ce a fiert, se dezosează capul şi se taie bucăţi. Limba, şoriciul şi inima se taie şi ele bucăţi, se adaugă sare şi piper şi o parte din zeama în care a fiert carnea. Cu această compoziţie se umple stomacul de porc, care a fost curăţat bine şi ţinut 24 de ore în apă cu oţet.
După umplere, stomacul se închide prin legarea capătului pe unde s-a făcut umplerea, se ţine aproximativ o oră în apă fierbinte, apoi se zvântă şi se pune în afumătoare la un fum călduţ, timp de două ore.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- toba de casa moldoveneasca
- toba moldoveneasca
- cum se face toba
Buna toba, mai ales daca e cu putin usturoi, fooooarte buna 🙂