Toba olteneasca
PrinteazaToba olteneasca din: carne de porc, slanina, cap de porc, sorici, limba, ficat, ureche, cimbru, piper, sare, oua, ardei.
- 1 kg carne de porc
- 200 g slănină
- 1/4 cap de porc
- 3 fâşii de şorici
- 1/2 bucată limbă
- 200 g ficat
- 1 ureche
- cimbru
- piper
- sare
- 4 ouă fierte tari
- 2 ardei graşi roşii
Mod de preparare:
Fierbi carnea, şoriciul, capul de porc, ficatul, limba, urechea. Slănina o opăreşti cu zeama de varză, apoi o tai bucăţi mici.
Fierbi ouăle tari, iar ardeii graşi îi pui la cuptor timp de câteva minute până se înmoaie. Cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe.
Pregăteşti stomacul porcului, pe care îl freci cu sare şi îl speli bine.
După ce s-a răcit zeama de la fiertură, scoţi toate ingredientele şi le tai fâşii. Astfel tăiate, le amesteci şi le condimentezi cu sare, apoi cu cimbru, după gust.
Urmează aşezarea lor în stomacul porcului, având grijă să alternezi cu ouăle fierte şi cu jumătăţi de ardei gras roşu.
Coşi apoi cu aţă tare stomacul bine umplut şi il pui la fiert într-un tuci cu apă rece în care ai pus sare. Focul trebuie să fie potrivit de tare, să nu se lipească de tuci şi laşi la fiert timp de 2 ore.
După fierbere, scoţi toba să se răcească pe un capac de lemn şi o aşezi la loc rece, acoperind-o bine. Peste tobă pui alt capac cu o greutate deasupra până a doua zi.
Pofta buna!