Toba de porc cu condimente si usturoi
PrinteazaToba de porc cu condimente si usturoi din: cap de porc (fără urechi), inima de porc, rinichi de porc, carne de porc, sorici, condimente, sare, piper, usturoi.
Ingrediente:
- 1 cap de porc (fără urechi)
- inima de porc
- rinichi de porc
- 1 bucată de carne
- câteva bucăţi de şorici
- condimente
- sare
- piper
- 6-8 căţei de usturoi tocat şi amestecat cu un polonic de zeama în care a fiert, apoi stors prin tifon
Mod de preparare:
Fierbi carnea, apoi o tai fâşii lungi. Usturoiul îl toci şi îl amesteci cu un polonic de zeamă în care a fiert carnea, apoi îl storci prin tifon.
Pui fâşile de carne într-un castron, adaugi zeama cu gust de usturoi, le condimenţezţ şi mai pui 1-2 polonice de zeamă în care au fiert, apoi amesteci bine.
Umpli cu această compoziţie’ stomacul porcului bine spălat şi întors. Coşi stomacul umplut şi îl fierbi încet, 20-30 de minute, în restul de zeamă, după ce a fost strecurată.
Scoţi toba din oala în care a fiert şi o presezi îrrtre două scânduri. Consumi toba proaspătă sau afumată.
Pofta buna!