Toba de porc cu mirodenii

Printeaza

Toba de porc cu mirodenii din: cap de porc, ureche de porc, falca de porc, limba, carne, sorici, rinichi, inima, sare, piper, ienibahar, cimbru, foi de dafin, busuioc, usturoi, burta, ceapa, otet.

 

Ingrediente:

  • 1/2 cap si 1 ureche de porc
  • 1 falca, nu prea grasa
  • 1 limba
  • carne macra (nu prea multa)
  • sorici
  • rinichi
  • inima
  • sare
  • piper
  • ienibahar boabe
  • cimbru
  • foi de dafin
  • busuioc
  • 5 catei de usturoi
  • 1 burta
  • 1 ceapa
  • otet

 

Mod de preparare Toba de porc cu mirodenii:

Carnea macra o speli in doua ape reci, pentru a iesi tot sangele din ea. Speli burta foarte bine, o tii in apa cu otet si ceapa, timp de 2 ore, pentru a iesi mirosul din ea.

Fierbi toate organele impreuna cu capul, falca si carnea, cu sare, piper si ienibahar boabe, 1 crenguta de cimbru si cateva foi de dafin.

Cand sunt la jumatatea timpului de fierbere, pui soriciul si urechile.

Cand au fiert, le scoti pe o tava intinsa, sa se poata raci si tai totul cubulete.

Le condimentezi, pui si usturoiul bine pisat. Amesteci foarte bine, udand tot timpul mana in apa calda.

Pui compozitia in toba si cosi cu atentie orificiul de umplere cu un ac foarte subtire si cu ata de macrame sau papiota.

Pui toba la fiert intr-un tifon si in apa calduta si o lasi sa fiarba la foc mic spre mediu, in jur de 30-40 de minute.

In apa in care fierbe toba, adaugi boabe de piper, foaie de dafin, cimbru macinat sau maruntit. Intepi ici-colo toba, pentru a scoate aerul, altfel sub presiunea acestuia poate sa plesneasca.

Duoa ce stingi focul, lasi toba in oala pana se raceste aproape complet.

O iei usor si o asezi intre doua plansete de lemn, undeva la rece si deasupra pui o tava lata, cu fundul in sus si treptat, din 10 in 10 minute, mai adaugi greutate, pana ajunge la aplatizarea dorita. Lasi toba asa 24 de ore.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.