Toba simpla de porc
PrinteazaTobă simplă de porc din: cap de porc, ureche de porc, sorici, limba de porc, inima de porc, rinichi de porc, carne de porc, sare, pipe, morcov, ceapa, patrunjel, boia, usturoi.
- cap de porc
- ureche
- şorici
- limbă
- inimă
- rinichi
- carne
- sare mare
- piper boabe
- foi de dafin
- morcov
- ceapă
- pătrunjel
- piper măcinat,
- boia de ardei dulce
- usturoi pisat
- foarte puţin mujdei
pentru gust:
- sare măruntă
Mod de preparare:
Se pun să fiarbă toate într-o oală cu apă rece, până când carnea se desprinde de pe os. Se scot şi se lasă să se răcorească puţin, apoi se separă de grăsime şi sfe taie totul. Limba, inima şi rinichii se taie în felii subţiri, carnea cam un sfert măcinată, restul tăiat în cubuleţe, şoriciul se taie pe lung, cinci- şapte centimetri (ca macaroanele).
Se amestecă compoziţia, se pun sarea, piperul, usturoiul făcut mujdei, boia de ardei dulce şi supa de carne pentru coagulare. Cu acest amestec se umple un stomac de porc.
Odată umplută, toba se coase la capătul unde este deschizătura, se fierbe 15-20 de minute în apa caldă în care a fiert carnea. Se scoate, se pune la teasc, adică între două scânduri curate, cu o greutate deasupra.
Poftă bună!