Toba simplă
PrinteazaToba simplă
- 2 picioare porc
- 2 urechi
- 2 rinichi
- 1 limbă
- 1 inimă
- 1 jumătate cap porc
- 100 g şoric
- 2 căpăţâni usturoi
- 3 foi dafin
- sare
- piper
- 1 băşică porc sau maţ gros de vită
- 500 g carne slabă porc
Mod de preparare:
Se pune seara băşica sau maţul la muiat în apă receSe spală intens rinichii, se lasă în apă cu oţet peste noapte. Capul, picioarele, urechile şi inima se fierb în apă o parte carne două părţi apă cu ceva sare, foi de dafin şi piper, până se desprinde carnea de pe oase .
Limba, rinichii, şoricul şi carnea se fierb 1 oră, sau mai mult, până se- nmoaie .Se curăţă limba de pieliţă . Trebuie să scadă, să rămână câtă carne atâta zeamă (ba chiar şi mai puţină zeamă).Se pisează bine usturoiul se taie toată carnea feliuţe, bucăţele, dar cât mai lungă, să dea bine la tăiere, şi se freacă, cât e caldă, cu usturoi, piper, sare, după gust se umple băşica (bine curăţată şi spălată cu apă şi oţet) cu carnea tăiată şi zeama îngroşată.
Se coase bine şi se pune la fiert în apă sărată un sfert de oră. Se răceşte puţin, se pune între două scândurele, să ia formă eventual se afumă.
Pofta buna!