Toba cu sorici in aspic
PrinteazaToba cu sorici in aspic din: carne de porc, sorici, slanina, sare, piper, dafin.
- 2 picioare inferioare de porc
- o bucată de carne slabă
- sorici
- slanina
- piper
- dafin
- sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert 2 picioare inferioare de porc, o bucată de carne slabă de la capul muşchiului sau limbă, şorici de pe slănină şi picioare, boabe de piper şi foi de dafin.
Se lasă să fiarbă la foc moale 1 oră şi apoi se pune sare. Este gata când şoriciul e bine fiert şi zeama lipicioasă, iar oasele se desfac cu uşurinţă.
Când se răceşte, se scot şoriciul şi carnea, care se taie în bucăţi mai măricele, iar şoriciul în şuviţe de un deget lăţime. Se pun în stomacul porcului, apoi se toarnă şi zeama, care va forma aspicul.
Se coase toba cu un ac mare cu aţă groasă şi se pune să fiarbă la foc moale. Se scurge puţin, se pune la presat între două scânduri, iar deasupra se aşază o greutate.
A doua zi se serveste.
Pofta buna!