Toba traditionala de porc
PrinteazaToba traditionala de porc din: cap de porc, sorici, dafin, sare, piper, ienibahar.
Ingrediente:
- cap de porc
- sorici
- dafin
- sare
- piper
- ienibahar
Mod de preparare Toba traditionala de porc:
Se fierbe capul de porc până se separă singură carnea de pe oase. Se adaugă şorici răzuit, rinichii, inima şi limba de porc, precum şi 2-3 foi de dafin.
Se scoate carnea, se lasă să se răcească şi se taie felii. Se potriveşte de sare, piper şi ienibahar pisat.
Stomacul bine curăţat şi spălat se umple cu acest amestec, se coase, se leagă la capete şi se pune într-un vas la fiert, la foc mic.
Se înţeapă toba cu furculiţa, să nu se spargă.
Este gata după 1 oră, când stomacul s-a albit bine. Se scoate toba pe un fund de lemn, deasupra se pune un alt fund de lemn şi o greutate şi se lasă până se răceşte.
Pofta buna!