Toba traditionala
PrinteazaToba traditionala din: capatana de porc, carne de porc, limba de porc, otet, stomac de porc, sare, piper, cimbru.
- 1/4 căpăţână de porc
- 300 g carne de porc împănată
- o limbă porc
- 2 linguri oţet
- un stomac porc
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Stomacul se pune în apă rece cu oţet si se lasă aşa. într-o oală foarte încăpătoare se pun la fiert căpătâna bine curăţată si tăiată, limba şi carnea.
Se scoate, zeama nu se aruncă, iar carnea se scoate complet de pe oase si se taie cuburi nu foarte mici. Si limba de porc se taie la fel. Amestecul de cuburi de carne se potriveşte de cimbru, sare şi piper. Se lasă la fiert aproximativ o oră până ce carnea se desprinde uşor de pe oase.
Se umple stomacul porcului spălat sub jet de apă rece, nu se îndeasă foarte tare, se leagă şi se fierbe în aceeaşi supă în care au fiert cărnurile. Se lasă la fiert 20 de minute, se scurge si se pune pentru o zi la rece, sub greutăţi care s-o facă plată.
Pofta buna!