Tocana alsaciana

Printeaza

Tocana alsaciana din: spata de porc, cartofi, spata de oaie, carne de vita, ceapa, morcovi, praz, faina, vin, usturoi, dafin, cimbru.

Ingrediente:Tocana alsaciana

  • 1,5 kg cartofi
  • 1 kg spată de porc
  • 500 g spata de oaie
  • 500 g carne de vită
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 praz
  • 100 g făină
  • piper
  • sare
  • 400 g aluat de foi

Pentru marinadă:

  • 750 ml vin alb sec alsacian
  • 1 ceapă tocată
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 1 fir cimbru
  • 2 foi dafin
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Se taie cafnea în cuburi egale, de 5 cm. Se amestecă într-un bol ingredientele pentru marinadă şi se ţine carnea 24 de ore la frigider.

Se curăţă şi se taie rondele cartofii şi morcovii. Se mărunţeşte ceapa. Se scurge carnea şi se păstrează marinada.

Se unge un vas ceramică şi se aşază straturi succesive de ceapă, apoi de cartof şi morcovi, de came, din nou cartofi şi morcovi şi la final prazul. Fiecare strat se sărează şi se piperează.

Se toarnă în vas marinada şi se aşază un capac din aluat de foi. Se coace 2 1/2 ore, la cuptorul încins la 200°C.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.