Tocana americana cu piept de pui
PrinteazaTocana americana cu piept de pui din: piept de pui cu piele, roşii cherry, porumb fiert (la cutie), fasole bob lat, suc de roşii, cartofi, ceapa alba, ulei de masline, ulie, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 3 jumătăţi de piept de pui cu piele
- 200 g roşii cherry
- 150 g porumb fiert (la cutie)
- 150 g fasole bob lat
- 100 ml suc de roşii
- 2 cartofi
- 2 ardei graşi verzi
- 1 ceapă albă mare
- 3 linguri de ulei de măsline
- ulei pentru prăjit
- sare, piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă 25 de minute. Taie ceapa solzişori, ardeii în sferturi. Prăjeşte carnea pe ambele părţi. Căleşte ceapa şi ardeii, adaugă fasolea şi porumbul (dacă sunt la cutie, nu mai pierzi timp cu fiertul, ci doar le scurgi de apă).
Lasă la înăbuşit 4-5 minute. Adaugă cartofii decojiţi şi tăiaţi în sferturi, apoi roşiile. Potriveşte de sare şi piper. Toarnă socul de roşii şi lasă să scadă 2-3 minute la foc mic.
Aşază legumele într-o tavă termorezistentă, pune din Ioc în loc bucăţile de pui, stropeşte carnea cu ulei de măsline şi cu sosul din tavă şi introdu la cuptor pentru zece minute. Ornează cu pătrunjel şi serveşte preparatul cald.
Tocana americana cu piept de pui
Pofta buna!