Tocana arabeasca

Printeaza

Tocana arabeasca din: carne grasa de vita, untura, ceapa, gutui, dovleac, ananas, mere, zahar pudra, scortisoara, otet, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg carne grasă de vită
  • 5 linguri untură
  • 4 cepe
  • 3 gutui
  • 1 felie dovleac
  • 8 felii ananas din cutie
  • 5 mere
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 2 linguri oţet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Tocana arabeasca:

Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se pune la prăjit în untură, alături de ceapa tăiată mărunt, piper şi sare.

Se adaugă apă şi se lasă la foc mic.

Fructele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie cubuleţe.

Se amestecă bine cu scorţişoara, pisată foarte fin şi zahărul pudră. Se stropesc cu oţet şi se adaugă peste came, amestecându-se omogen.

Se toarnă deasupra atâta apă, cât să acopere totul, şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.