Tocana arabeasca
PrinteazaTocana arabeasca din: carne grasa de vita, untura, ceapa, gutui, dovleac, ananas, mere, zahar pudra, scortisoara, otet, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne grasă de vită
- 5 linguri untură
- 4 cepe
- 3 gutui
- 1 felie dovleac
- 8 felii ananas din cutie
- 5 mere
- 3 linguri zahăr pudră
- 2 linguriţe scorţişoară
- 2 linguri oţet
- sare
- piper
Mod de preparare Tocana arabeasca:
Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se pune la prăjit în untură, alături de ceapa tăiată mărunt, piper şi sare.
Se adaugă apă şi se lasă la foc mic.
Fructele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie cubuleţe.
Se amestecă bine cu scorţişoara, pisată foarte fin şi zahărul pudră. Se stropesc cu oţet şi se adaugă peste came, amestecându-se omogen.
Se toarnă deasupra atâta apă, cât să acopere totul, şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Pofta buna!