Tocana cu ardei capia din: ulei, ceapa, ardei, morcovi, telina, bulion, orez, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 ml ulei 1,5 kg ceapă 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion sau 2 kg roşii 700 g orez foi de dafin 2 legături pătrunjel verde Mod de […]
Tocana cu ardei umpluti
PrinteazaTocana cu ardei umpluti din: ardei umpluti, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, morcov, vin, boia, sare, verdeata.
- 2-3 ardei umpluţi
- 2-3 cepe potrivite
- 1 kg cartofi
- 1 cutie cu roşii cherry în suc
- 1 ardei gras roşu
- 1 morcov
- 1 pahar mic cu vin alb
- 1 linguriţă cu boia
- 1/4 linguriţă cu sare
- verdeaţă
- ulei
Mod de preparare:
Taie cartofii cuburi, ceapa julien, ardeii graşi în felii potrivit de.groase, morcovul pe lungime şi apoi rondele, încinge 2-3 linguri cu ulei, adaugă ceapa şi căleşte-o până devine translucidă.
Pune morcovul şi cartofii, căleşte-i câteva minute, apoi acoperă cu apă, pune un praf de sare şi lasă să fiarbă acoperit, pe foc mic.
Când au fiert, adaugă ardeiul tăiat, iar după 7-10 minute, roşiile în suc.
Adaugă boiaua şi restul de sare, piper dacă este cazul şi lasă să fiarbă zece minute, amestecând ca să nu se prindă de fundul cratiţei.
Adaugă la final ardeii umpluţi tăiaţi în patru, un păhărel cu vin alb şi dă la cuptorul încins pentru o jumătate de oră.
Presară verdeaţa.
Tocana cu ardei umpluti
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana cu ardei capia
Pofta buna!