Tocana ardeleneasca de ficat din: ficat, carnati, costita, ciuperci, ceapa, faina, ulei, sare, piper, vin. Ingrediente: 300 g ficat de vită 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 300 g bureţi 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1/2 lingură făină 5 linguri ulei 50 ml vin piper sare Mod de preparare: Bureţii, […]
Tocana ardeleneasca cu carne de vitel
PrinteazaTocana ardeleneasca cu carne de vitel din: carne de vitel, rosii, orez, ulei, ardei gras, ceapa, sare, piper, patrunjel.
- 400 g carne de vitel
- 300 g rosii
- 100 g orez
- 2 linguri ulei
- 1 ardei gras rosu
- 2 ardei grasi galbeni
- 1 ceapa mare
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Apoi o căleşti în puţin ulei şi adaugi carnea tăiată cubuleţe.
Laşi ceapa şi carnea să se înăbuşe câteva minute. Adaugi câte puţină apă, până este aproape fiartă.
Apoi pui orezul spălat, adaugi ardeii tăiaţi fâşii şi încă 2 pahare cu apă.
Laşi să fiarbă totul până scade o parte din apă. După 30 de minute adaugi roşiile tăiate felii, pătrunjelul verde tăiat mărunt, sare, piper şi laşi să fiarbă până scade apa, iar orezul este fiert.
Serveşti tocana cu garnitură de cartofi. Dacă preferi gustul mai picant, poţi adăuga tocăniţei puţină boia iute.
Tocana ardeleneasca cu carne de vitel
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana ardeleneasca de ficat
Pofta buna!