Tocana ardeleneasca cu mamaliga
PrinteazaTocana ardeleneasca cu mamaliga din: carne de porc, carnati afumati, smantana, usturoi, sare, patrunjel verde, morcovi.
Poate te intereseaza si:
- Tocana secuiasca cu berbecut si smantana
- Tocana de ciuperci cu masline si carne de porc
- Tocana de cartofi cu peste
- 500 g carne de porc şi cârnaţi afumaţi
- 200 g smântână sau 500 ml lapte
- 2 căpăţâni de usturoi
- o lingură mare sare
- o legătură pătrunjel verde
- 5 morcovi
Mod de preparare:
Se taie carnea cubuleţe şi carnaţii bucăţi. Morcovii se dau prin râzătoare, iar pătrunjelul se taie mărunt. într-o cratiţă punem ulei. Când s-a încins, adăugăm carnea, carnaţii şi morcovul.
Călim totul câteva minute, apoi adăugăm apă în funcţie de cantitatea de tocană pe care dorim să o preparăm. Lăsăm pe foc până au fiert bine morcovul şi carnea.
Separat, într-o farfurie adâncă facem un rântaş pentru tocană: punem 4-5 linguri de făină în farfurie, peste ea adăugăm treptat 500 ml de lapte amestecând continuu cu lingura de lemn.
Sosul se amestecă treptat cu apa şi carnea din cratiţă. Apoi, adăugăm usturoiul pisat, sarea şi smântână, după gust, şi le lăsăm la fiert 15-20 minute, amestecând din când în când în cratiţă cu lingura.
Când tocana e aproape gata, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt şi pregătim mămăliga. Această tocană se serveşte cu mămăligă caldă sau rece, murături şi o cană de vin de struguri sau ţuică de prune.
Făina se pune în funcţie de cât de groasă dorim să fie tocana. In loc de lapte putem pune numai smântână sau suc de roşii, iar în loc de sare putem folosi vegeta.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de pui ardeleneasca
- tocana de pui ardeleneasca
- tocanita ardeleneasca
Foarte buna tocanita ardeleneasca